JOIN OUR TEAM

Lediga tjänster

Swemac group är verksamt inom medicinteknik och utvecklar innovativa ortopediska implantat och instrument för frakturbehandling och proteskirurgi. Swemac-koncernen har idag egen säljverksamhet i Skandinavien och Japan, i övrigt säljs produkterna globalt via distributörer. På koncernnivå omsätter vi ca 200 miljoner och är förnärvarande ca 100 anställda.

Designingenjör/Produktutvecklare

Swemac Innovation AB expanderar och är i ett skede där våra medicinska produkter måste uppfylla nya myndighetskrav. Det är med andra ord spännande tider vi står inför i ett Swemac vars produkter har en väsentlig påverkan på hälsa och välbefinnande.

För att stärka vår FoU-avdelning för produkter för överextremitet söker vi nu en ny teammedlem i produktdesign baserad på vårt kontor i Lidköping.

I denna roll kommer dina arbetsuppgifter att omfatta:
• Finmekanisk design med CAD & FEA som viktiga verktyg, vi använder Autodesk Inventor.
• Skapa och hålla teknisk dokumentation uppdaterad, från designspecifikationer och riskhantering till verifierings- och valideringsaktiviteter.
• Uppdateringar och förbättringsarbete inom befintlig produktportfölj.
• Initiering och förverkligande av nya produktidéer inom ortopedisk kirurgi.
• Medverkan i validerande verksamhet.

Vi söker en driven och passionerad mekanik- eller konstruktionsingenjör med erfarenhet av maskinteknik/produktutveckling eller liknande. För att passa in i rollen behöver du ha kunskaper inom generell kvalitetsteknik, standarder och byggkvalitet.

Om du är genuint intresserad och nyfiken på att lära dig mer om anatomi, operationsteknik, biomekanik, biomaterial, ytbeläggningar och finmekanik är denna tjänst en möjlighet för dig.

Tidigare yrkeserfarenhet inom området är inget krav, men om du har erfarenhet från biokompatibilitetsstudier, klinisk säkerhet eller andra områden inom hantering av sterila implantat så är det meriterande. Flytande tal och skrift i engelska såväl som svenska språket är ett krav. Lyhördhet för kundens behov, speciellt vad gäller design och användarvänlighet kommer att krävas.

Om detta verkar vara jobbet för dig – tveka inte att söka. Du kommer att vara en del av ett fantastiskt team, men du måste också vara bekväm med att arbeta självständigt. Anställningen kommer att innebära vissa resor till kunder, utbildningar, leverantörer såväl som möten på huvudkontoret.

Tjänsten är tills vidare och placerad på vårt FoU-kontor i Lidköping.

I denna rekryteringsprocess granskar vi ansökningar löpande. Vänligen skicka in din ansökan så snart som möjligt till eva.holm@swemac.com senast den 30 september 2022

Frågor kan besvaras antingen av vårt HR-team eller av FoU-chefen:
HR-konsult: Eva Holm, eva.holm@swemac.com 
FoU-chef, övre extremitet: Mattias Berglund, mattias.berglund@swemac.com

Kontakt

Eva Holm, eva.holm@swemac.com 
HR-konsult

Mattias Berglund, mattias.berglund@swemac.com
FoU-chef, övre extremitet